Новорічна ялинка на Софійській площі в Києві в цьому році буде нижчою за торішню.

Про це повідомив організатор новорічних святкувань у Києві останніх років Ігор Добруцький.

Зокрема, він розповів, що ялинка більше не буде величезних розмірів, як це було минулого року, адже її переміщення є надзвичайно тяжким та створює безліч транспортних проблем.

"У цьому році висота ялинки буде максимально 25 метрів. Ми вже не будемо брати ялинку висотою 33 метри. Це дуже важко в плані доставки в Київ. Транспорту підходящого немає, з нею неможливо розвернутися. Тому повертаємося до старого варіанту", - розповів Добруцький.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

За його словами, 90% точок з продажу сувенірів, різних виробів, а також місць фуд-корту на трьох локаціях в Києві вже зайняті партнерами.

Також він додав, що відповідальні дизайнери вже закінчили роботу над новорічним посудом, на яких будуть зображені пінгвіни та ведмеді.

"Також готовий макет стаканчиків для кави, какао або глінтвейну. Там будуть зображені красиві пінгвіни і ведмеді", - підсумував він.

Варто відзначити, що цьогорічне новорічне містечно організовуватимуть Софійській і Контрактовій площах, Володимирському проїзді і на вул. Сагайдачного. Крім того повідомляється, що основною темою містечка стануть роботи легендарної української художниці Марії Приймаченко, а сама ялинка буде стилізована під північне сяйво.

Разом з тим варто відзначити, що минулорічна головна ялинка країна неодноразово потрапляла у гічні скандали, зокрема і у ДТП. Адже на той момент дороги дуже сильно замело снігом. Через, що транспорту було дуже складно рухатися. Крім того через свої величезні розміри ялинка ледь поміщалась на дорозі.

Наразі вже відомо, що під час руху у Києві автотранспорт, який віз ялинку потрапив у ДТП. Зокрема, у причеп врізалось дві фури через, що голяки ялинки обламались. Організатори відразу ж заявили, що всі недоліки вони виправлять вже найближчим часом.

"На щастя, ствол не постраждав, організатори, які її вже оглянули, запевнили, що вона буде "з голочки", без слідів важкого маршу", - повідомила прес-секретар ПрАТ "АвтоКрАЗ" Діна Стеганцева.

Нагадаємо, головна ялинка країни жахнула соцмережі.

Як повідомляв "Знай.ua", у центрі Києва з'явився яскравий мурал.

Також "Знай.ua" писав, що під мостиною прадавньої скандинавської церкви виявили "щось" нереальне.

Новий рік 2018: як свято відзначили у Києві