Про це написала народний депутат України, член фракції "Слуга народу" Людмила Буймістер на своїй сторінці в Facebook.

"За оцінками ЄБА, на кінець травня 2020 третина малих та середніх підприємців через кризу втратила від 50% до 75% доходів. Майже 30% скоротили розміри оплати праці, а ще 19% – відправити працівників у неоплачувану відпустку. У ситуації, коли кожна копійка буквально на вагу золота, НКРЕКП робить все, щоб ці останні копійки у бізнесу забрати. А заодно – заробити на всіх українцях. Рішення підвищити тарифи на передачу електроенергії може стати для багатьох підприємців фатальним", - написала Буймістер.

Депутат також наголосила, у виникненні заборгованості перед виробниками "зеленої" електроенергії винна держава, і саме вона повинна вирішити проблему, не перекладаючи її на підприємців та населення, яке в кінцевому рахунку сплатить за підвищені тарифи на струм з власної кишені.

"Саме держава надала енергетикам свої гарантії, і держава має ці гарантії виконувати. Інакше ми втратимо останню довіру серед міжнародного співтовариства та надовго відлякаємо іноземних інвесторів від України", - зазначила Буймістер.

Вона нагадала, що в парламенті вже зареєстрований законопроект щодо випуску ОВДП для погашення заборгованості перед "зеленою" генерацією, його ухвалення дозволить не піднімати тарифи на електроенергію.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

"Законопроект №4151, а також відповідні правки до бюджету на 2021 рік щодо випуску ОВДП мають першочергово бути розглянуті в комітетах та підтримані залом якнайшвидше. А потім справа за Мінфіном – він має забезпечити випуск держоблігацій. Тільки так держава зможе виконати зобов'язання щодо виплат боргів зеленим інвесторам, при тому без підвищення тарифу на передачу", - вважає Буймістер.

Нагадаємо, депутати фракції "Слуга народу" зареєстрували у Верховній Раді законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо підтримки виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії" (№4151), яким пропонується випустити ОВДП на 19,6 мільярдів для погашення в четвертому кварталі 2020 року боргу перед виробниками "зеленої" енергетики.

ICC Ukraine та Європейська Бізнес Асоціація направили звернення до голів парламентських комітетів, в якому наголосили, що Верховна Рада має ухвалити законопроект щодо погашення боргів перед інвесторами в "зелену" енергетику (№4151), а держава – виконати свої зобов’язання.