Глава українського МОЗ Максим Степанов у суботу, 21 листопада, провів брифінг щодо ситуації в країні з поширенням і боротьбою з коронавірусною інфекцією covid-19. Степанов, зокрема, розповів, як йдуть справи після "карантину вихідного дня".

Читайте Знай в Google News!

Також міністр повідомив про те, скільки підготували нових ліжко-місць для громадян, які переносять хворобу з ускладненнями. Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу "Коронавірус_інфо".

Лікарня, фото: скріншот з youtube

Результати брифінгу Максима Степанова за 21 листопада:

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

▪️ Сьогодні з 00:00 вступив в дію карантин "вихідного дня". У минулі вихідні його дотримувалися не повністю. Ефект від введення карантину "вихідного дня", за умови його дотримання, можна буде побачити мінімум через два тижні з дня його введення.

▪️ Станом на 20 листопада в країні налічується 25 493 ліжко-місця забезпечені киснем, тоді як на початку квітня їх кількість становила майже 3 500. Вільними залишаються 11 815 ліжок з киснем.

▪️ Ситуація із заповненістю ліжко-місць різниться по регіонах. Наприклад, якщо в Дніпропетровській і Херсонській областях кількість незайнятих ліжок досить велика, то в Києві і Харківській області — ситуація досить напружена. МОЗ оперативно вирішує проблеми із забезпеченням киснем медичних установ.

швидка допомога, скріншот з відео

Варто також нагадати нашим читачам, що українські медики за добу, 20 листопада, зафіксували в країні новий антирекорд - 14 580. За останню добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Дніпропетровській (1342), м.Київ (1213), Сумській (961), Київській (953) та Запорізькій (810) областях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, українським пенсіонерам виділили "пріоритетні години" в супермаркетах: що потрібно знати.

Як повідомляв Знай.uа, що буде, якщо не натягувати маску на ніс - "ворота" відкриті і вірус проходить.

Знай.uа писав, батько віддав кисень синові і помер: Максим Степанов розповів версію медиків.