Про це розмірковує Катерина Котенкова, ведуча каналу «Знай.ua».

Вже стало відомо, що в наступному місяці буде перерахований прожитковий мінімум, який залишиться в силі до липня наступного року. Це торкнеться тих пенсіонерів, які отримують максимальну і мінімальну пенсію, а також тих, у яких найбільший трудовий стаж.

Також буде збільшена і мінімальна зарплата співробітників бюджетної сфери, адже вона за законом не може бути меншим за прожитковий мінімум. В наступному місяці вона зросте з 2 197 до 2 270 гривень.

Співробітникам, які мають десятий кваліфікаційний розряд, підвищать зарплату з 4 049 до 4 131 гривні, але це відбудеться не в грудні, а, ймовірно, вже в січні.

Ще до початку грудня стане відома нова ціна на газ, але вже зараз зрозуміло, що вона буде більше колишньою. Опалювальний сезон вже йде, але справжні холоди ще попереду, так що зрозуміло: попит на блакитне паливо буде рости. Виросте і ціна на нього — на 20-30 відсотків.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Колишня абонентська плата буде діяти й в грудні, але вже з січня вона зміниться. Всупереч обіцянкам Зеленського, ціну в це області не знизили, а тільки прив'язали до обсягу споживання конкретної сім'ї.

«Зелена генерація» ще не почалася, але в її напередодні НКРЕКП доводиться збільшувати тариф на передачу електричної енергії на 30 відсотків, що вже зараз викликає бурхливі суперечки. Як очікується, сама вона при цьому подорожчає для промисловості на 3-5 відсотків. Що, безумовно, позначиться на конкурентоспроможності підприємств — і не в кращу сторону.

Долар стосовно до гривні підросте, але навряд чи вище позначки 29. Експерти називають причинами падіння гривні все той же карантин, який боляче б'є по українській економіці.

Що ж стосується державного бюджету на 2021 рік, то, за даними «Укрінформу», прийняти його до початку грудня Верховна Рада не встигне — такими є вимоги українського законодавства.

Втім, є і радісна новина: відпочивати ми все в цьому році ми підемо трохи раніше. У грудні буде тільки 22 робочих дні, а дев'ять днів можна буде відпочивати.

Раніше повідомлялося про підвищення прожиткового мінімуму з грудня.

Також стало відомо про зміну зарплат і пенсій з майбутнього року.