Воїни АТО не потребують "лікування" після повернення з зони бойових дій — принаймні, таку думку озвучив ветеран і капелан Олександр Філіппов.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише інтернет-ресурс "Життя після АТО".

В українському суспільстві панує думка, що ветерани бойових дій потребують реабілітації після повернення з фронту до мирного життя. На думку низки західних вчених, у людей, які пройшли через такі складні психологічні умови може розвиватися посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), який потребує медичного втручання будь це психотерапія або застосування медикаментів. Але з цим підходом є і незгодні.

Таку думку виразив у дописі на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" сам Філіппов.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

"Я, як колишній солдат, священник, психолог ... зараз вам одну річ скажу, тільки ви не ображайтеся ... Всі кругом кинулися психологічно реабілітувати солдат що пройшли АТО, використовуючи різні методики від малювання квіточок, до НАТОвських методик (за якими вони благополучно угробили більше солдатів ніж на полі бою ... поцікавтеся статистикою суїцидів і бойових втрат). А хто вам сказав, що їх потрібно ЛІКУВАТИ? Звичайно, коли в дурдомі хтось приходить до тями, то його вважають найбільше божевільним. Так і з нашими бійцями. Люди, це ми нездорові, а вони то якраз прийшли в себе. Вони побачили життя без ілюзій, справжнє. Вони пізнали ціну слову, вони пізнали глибини людської самопожертви та ницості окремих індивідів. Вони прозріли і оголили свої почуття як і личить справжній людині. Їм зле не від того, що було там. По справжньому їм погано від того що тут. Їм погано від нашої брехні, ницості, продажності, боягузтва і безхребетності. Їх трясе не від стресів і ран, а від того, що ми сліпі й глухі, ми не розуміємо простих речей, які вони бачать чітко та прозоро. Не вірите? Запитайте їх ... Може вистачить танців з бубном?" — йде мова в оригінальній публікації.

ООС, скріншот: Youtube

Однак треба зазначити, що попри професійну підготовку, чоловік виклав свою особисту думку. Його складний досвід не можна жодним чином знецінювати, але так само треба й поважати вибір тих ветеранів, хто зважився звернутися за допомогою — тим більше, що багато хто з них відзначає позитивний вплив психотерапії та медикаментозного лікування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донбасі підірвалися українські захисники з лав ЗСУ: один загинув, трьох поранено

Також "Знай.ua" писав, воїни ЗСУ показали безглузді спроби найманців Путіна порушити тишу: реакція не змусила себе чекати.