Значна частина українських батьків згідні з тим, що у школах потрібно викладати сексуальну освіту. Такої думки дотримуються 60% опитаних батьків і вчителів.

Читайте Знай в Google News!

Ще 24% батьків та 23% учителів твердження "у школах має бути статеве виховання" підтримують певною мірою. І лише 8% і 9% відповідно проти цього.

Такі дані було отримано у результаті опитування аналітичного центру Cedos, яке провели у партнерстві з агенцією Info Sapiens на замовлення Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та за підтримки Міністерства освіти та науки України.

Школа, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Вчителі і батьки найбільше підтримують початок сексуального виховання з 1 та 5 класу. З першого класу це робити пропонують 16% педагогів та 12% батьків, з 5 класу – 18% та 25% відповідно.

Щодо форматів такого навчання, то найпопулярнішими ідеями є лекції спеціалістів - їх підтримують 47% батьків та 58% вчителів. Водночас близько 40% вчителів упевнені у власних знаннях з окремих тем сексуальної освіти та у своїй спроможності обговорювати їх з учнівством.

"Проте ситуація з готовністю дещо відрізняється, якщо звернути увагу не на суб’єктивні оцінки самих вчителів. В опитуванні та на фокус-групових дискусіях деякі з них транслювали стереотипи, міфи та установки", – йдеться в дослідженні.

Навчання у школі, фото: кадр з відео

У коментарях українські батьки відреагували на можливе введення такого уроку в школі:

"Багато з батьків просто не знають як правильно розповісти дитині "про це". Тому "за" освіту в школі. Рецепту мені здається не має. Краще спитати в психолога. І кожна дитина стає зрілою для цього в свій час."

"Якраз щойно читала обговорення цієї теми у Тернопільській групі. То катастрофа, люди. Підтримую думку, що такі речі мають читати незалежні від школи фахівці. Бажано, з медичною освітою хтось."

"Сексуальна освіта хоч і необхідна, проте на жаль неможлива з нинішнім педагогічним складом шкіл"

"Я вважаю, що сексуальне виховання (дисципліну) в школі вводити потрібно, бо і раніше і зараз дуже багато дітей, які не розуміють що до чого. Чому не можна в підлітковому віці займатись сексом? Які бувають наслідки від раннього сексу? Правила гігієни. Які засоби контрацепції існують? Адже дуже багато батьків самі мало чого тямлять, або соромляться говорити з дітьми на такі теми. "

Коментарі, фото: Батьки SOS / Фейсбук

Коментарі, фото: Батьки SOS / Фейсбук

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців без масок почнуть штрафувати: Зеленський підписав указ. Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Також "Знай.ua" писав, в українських лікарнях не вистачає ліжок для хворих? Степанов зробив термінову заяву. Вже довгий час ширяться чутки про те, що начебто в українських лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, не вистачає ліжок. Ситуацію прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.