Мета проєкту – відзначити компанії, які мають апробовані успішні рішення із захисту навколишнього середовища і стимулюють екологічні зміни в державі.

Організатори заходу підкреслили, що у ДТЕК Нафтогаз впроваджена система екологічного менеджменту ISO 14001:2015 і реалізуються проєкти, спрямовані на захист навколишнього середовища, на всіх етапах виробництва – від геологорозвідки і буріння до видобутку і підготовки газу.

Компанія успішно будує надглибокі свердловини із застосуванням провідних технологій утилізації відходів. Одна з них – безамбарний метод буріння, який відповідає світовим екологічним стандартам. Буровий шлам очищується за допомогою новітнього обладнання, яке дозволяє ефективно відокремити вибурену породу від бурового розчину. Надалі відходи передаються ліцензованим організаціям, а очищений розчин використовується повторно. Застосування сучасних бурових розчинів дозволяє зменшити утворення відходів після будівництва свердловин на 30% і скоротити використання водних ресурсів.

Також експерти зазначили, що компанія застосовує інноваційні способи геологорозвідки, впроваджує екологічно чисті технологічні рішення на установках підготовки газу, які допомагають знизити обсяги викидів в атмосферу, і забезпечує регулярний екологічний моніторинг стану всіх компонентів навколишнього середовища на територіях присутності.

«Відповідальне ставлення до навколишнього середовища, охорона праці та промислова безпека – ключовий принцип роботи нашої компанії. За 7 років ми інвестували в цей напрямок понад 250 млн грн.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Ми впроваджуємо сучасні екологічні технології по всьому виробничому ланцюгу видобутку вуглеводнів. Таким чином, системні інвестиції та інновації дозволяють ДТЕК Нафтогаз не тільки збільшувати видобуток газу і наближати енергонезалежність України, а й сприяти збереженню екосистем», – підкреслив генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров.

Ігор Щуров, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз

Нагадаємо, що компанія ДТЕК визначила 12 цілей ООН в сфері сталого розвитку в якості своїх пріоритетів і включила їх у стратегію ESG.